SAKUstars-vuosi 2015 on käynnistynyt

 

Seuraavat SAKUstars-kulttuurikilpailut pidetään Oulussa huhtikuussa 2015. Järjestelyistä vastaa OSAO.

OSAOssa Kaukovainiolla järjestetään vuotuinen SAKUstars kulttuurikilpailu 21. - 23.4.2015. Kilpailun teemana on Luovuuden juhlaa. Tapahtuman tavoitteena on tuoda esiin ammatillisten oppilaitosten opiskelijoiden kulttuurillista osaamista ja tuoda esiin harrastusmahdollisuuksia myös ammatillisessa koulutuksessa. Tapahtumaan odotetaan liki tuhatta osallistujaa eri puolilta maata.

Vuosi on käynnistynyt suunnitellulla tavalla. OSAOn eri yksiköistä kokoontui 26.8. henkilöitä suunnittelemaan yksikkökohtaisia tiedotus- ja markkinointimenetelmiä, joilla tulevaa tapahtumaa ja koko tätä SAKUstars-vuotta saatetaan sekä henkilökunnan että opiskelijoiden tietoisuuteen.

Tapahtuma tulee koskettamaan eniten Kaukovainion yksiköiden toimintaa. Yksiköiden henkilöstö ja johto suhtautuvat tulevaan tapahtumaan erittäin myönteisesti, mikä helpottaa huomattavasit sekä suunnittelua, että työvoiman saantia tapahtuman järjestämisessä. Voisi luonnehtia, että henki on hyvä ja ”me teemme sen” -asenne on kehittynyt myönteisesti. Samoin koko OSAOssa on asenne erittäin hyvä, niin opiskelijat kuin henkilökuntakin haluavat, että tapahtuma viedään kunnialla maaliin saakka. Auttavia käsiä on löytynyt koko ajan enemmän ja enemmän.

Lajeihin on nimetty vetäjät ja vastuuhenkilöt. Kisatoimistoon tulee alkuvaiheessa Liiketalouden yksiköstä kaksi opiskelijaa työssäoppimaan. He jatkavat aina huhtikuun loppuun 2015 saakka. Lisää opiskelijoita tulee marraskuun lopulla. Opiskelijoiden tehtävänä on valmistella eri lajeille aikataulut, ottaa vastaan ennakkosarjojen työt, huolehtia majoitukseen sijoittumisesta, ottaa vastaan ilmoittautumiset jne.

Lajivastaaville pidetään 15.9. seuraava yhteinen koulutus tilaisuus, missä edesautetaan lajivastaavien työtä ja selkeytetään toimenkuvaa. Työtä piisaa ja sitä on tarkoitus tehdä opetuksen resursseilla niissä määrin, kuin se opetukseen integroimalla on mahdollista. Monissa osa-alueissa vastuuta kantavat opiskelijat, tosin kaikissa tehtävissä taustalla on joko opettajat tai tukipalveluiden henkilökunta.

Tapahtumassa on ennakkosarjoja yhteensä 14. Näihin ilmoittautuminen tapahtuu 7.1. – 11.2.2015: videot, animaatiot, kirjoitelmat, runot, piirrostaidegrafiikka, julisteet, kuvanveisto, maalaukset, sarjakuvattaide, käsityöt, konemusiikki, tietokonegrafiikka ja valokuvat.

Livesarjoja on yhteensä 24. Näihin ilmoittautuminen tapahtuu 7.1. – 6.3.2015: taidetta kahdessa tunnissa, ryhmätanssit, tanssiduot, yksintanssi, yksintanssi improvisoiden pojat, yksintanssi improvisoiden tytöt, lausunta ja runot, lyömäsoittimet, rap-musiikki, soitinduot, soitinyhtyeet ja bändit, sähköiset soittimet, runo tunnissa, digikuvataidetta päivässä, näytöslaji (aihe myöhemmin), mallin mukaan, klassiset ja hengelliset laulut, lauluduot, -yhtyeet ja –kuorot, karaoke, talent, shakki, yksinlaulu  (iskelmät, pop, jazz, yms.), akustiset soittimet, näytelmät (näytelmät, monologit ja nukketeatterit).

Majoittumisista, kisapaikoista, aikatauluista ja muista järjestelyistä tulee tietoa verkkosivuillemme: www.sakustars.fi

Kisatoimisto aloittaa toimintansa 6.10.2014. Kisatoimiston sähköpostiosoite on sakustars@osao.fi

Jos on kysyttävää, elä ujostele ottaa yhteyttä!

Projektipäällikkö Sauli Jaara, sauli.jaara@osao.fi p. 050 514 0851

Lähettäjä: Sauli Jaara 21 lokakuuta 2014 klo 10:23
Tunnisteet: kilpailu, kulttuuri, Saku, Sakustars,
Osekk bttom image