Aurinkosähköjärjestelmä otettu käyttöön Haukiputaalla

30 joulukuu 2015

Ensimmäinen vaihe Oulun seudun ammattiopisto OSAOn Haukiputaan yksikköön rakennettavasta aurinkopaneelijärjestelmästä on otettu  käyttöön.

Järjestelmän teho on 104 kWp ja se koostuu yli 400 paneelista. Arvioitu vuosituotto on lähes 90 MWh, joka vastaa noin viittä prosenttia yksikön vuosikulutuksesta.

Vuonna 2014 valmistuneessa oppilaitosrakennuksessa lämmitysmuotona on aurinkoenergian lisäksi maalämpö. Käytössä on myös erilaisia lämmön talteenottomenetelmiä.

Oulun seudun koulutuskuntayhtymä käyttää kaikissa kiinteistöissään myös ostetun sähköenergian osalta pelkästään uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua sähköenergiaa. 

Kuntayhtymä on sitoutunut  kauppa- ja teollisuusministeriön kanssa tehdyn energiatehokkuussopimuksen mukaisesti  toimimaan esimerkillisesti energiatehokkuuden ja uusiutuvien energialähteiden käytön edistämisessä sekä levittämään aktiivisesti tietoa tällaisesta toiminnasta ja sen tuloksista. Kuntayhtymä raportoi vuosittain sopimuksen mukaisten tavoitteiden toteutumisesta Motiva Oy:lle.

Lisätiedot:
- toimistoinsinööri Arto Keränen p. 050 302 7934

Osekk bttom image