Lapsi mukaan töihin -päivä Osekkissa 23.11.

21 marraskuu 2018

Oulun seudun suurimpiin työnantajiin kuuluva Oulun seudun koulutuskuntayhtymä (Osekk) osallistuu valtakunnalliseen Lapsi mukaan töihin -päivään. Mukaan on ilmoittautunut 85 lasta. Tapahtuma on osa lasten oikeuksien teemaviikkoa. Päivään osallistuu yli 700 työyhteisöä Suomessa.

Moni lapsi ei välttämättä tiedä, saati osaa selittää, mitä oma vanhempi tekee työkseen. Lasten on kuitenkin tärkeää päästä näkemään ja kokemaan, missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työn teko on. Myös työpaikkojen on hyvä nähdä työntekijöiden lapsia. Lapsi mukaan töihin -päivä tarjoaa työpaikoille mahdollisuuden nostaa esiin lasten ääntä ja osallisuutta sekä saada hyödynnettyä lasten ja nuorten raikkaita ajatuksia.

Osekkin koulutusyksiköissä päivää vietetään eri tavoin. Vanhemman työhön tutustumisen lisäksi olemme järjestäneet mukavaa oheisohjelmaa lapsille, ja OSAOn opiskelijat on otettu mukaan vahvasti mukaan tapahtuman järjestämiseen. Ohjelmaa on rakennettu yksikössä opetettavien osaamisalojen lähtökohdista. Ohjelmassa on mm. esittelykierroksia, askartelua, legojen rakentamista, eläimiin tutustumista, liikunta- ja leikkituokioita, huovutusta, satuhetkiä ja kasvomaalausta.

Osekk on Hailuodon, Iin, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun ja Tyrnävän omistama koulutuskuntayhtymä. Osekk vastaa opiskelijoiden ja työelämän osaamistarpeisiin Pohjois-Suomessa järjestämällä työelämäläheisiä koulutuspalveluja tulevaisuuden haasteita ennakoiden. Koulutuspalvelut toteuttaa Oulun seudun ammattiopisto OSAO. Osekkin henkilöstömäärä on noin 900 ja päätoimisia opiskelijoita on noin 10 000.

http://www.lapsimukaantoihin.fi/

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 
Osekk bttom image