Taivalkosken ja Pudasjärven Osekk-jäsenyys pohdinnassa

26 maaliskuu 2019

Taivalkoski ja Pudasjärvi ovat Oulun seudun koulutuskuntayhtymän (Osekk) sopimuskuntia eivätkä kuulu Osekkin omistajiin. Maanantaina 25.3.2019 pidetyssä neuvottelussa Pudasjärven kaupunginhallitus, Taivalkosken kunnanhallitus, kuntien johtavat viranhaltijat ja Osekkin edustajat päättivät, että Pudasjärven kaupunki ja Taivalkosken kunta lähestyvät Osekkia ja Osekkin pääomistajaa Oulun kaupunkia kuntien mahdollisesta jäsenyydestä Oulun seudun koulutuskuntayhtymässä. Toisena linjauksena päätettiin Osekkin, Pudasjärven kaupungin ja Taivalkosken kunnan yhteistyösopimuksen päivittämisestä.

Neuvottelun taustalla on taloudelliset haasteet, jotka viime vuonna koettelivat ankarasti OSAOn Taivalkosken ja Pudasjärven yksiköitä.

Edellä mainituilla toimilla ei ole suoranaista vaikutusta itse opetustoimintaan. Elokuussa 2019 alkaviin koulutusryhmiin on ollut yhteishaussa etenkin Taivalkoskella erittäin hyvin hakijoita. Yhteishaun jälkeen OSAOn Pudasjärven yksikköön on tullut kiitettävästi uusia opiskelijapaikkahakemuksia jatkuvan haun kautta. Molemmilla paikkakunnilla suunnitellut koulutusryhmät aloittavat elokuussa.

Opiskelupaikoista kiinnostuneiden kannattaa olla aktiivisia ja ottaa yhteyttä OSAO Ovi -hakijapalveluun. Paikat täyttyvät nopeasti.

Osekk on Hailuodon, Iin, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun ja Tyrnävän omistama, vuonna 1994 perustettu koulutuskuntayhtymä. Osekkin koulutuspalvelut toteuttaa Oulun seudun ammattiopisto OSAO.

Lisätietoja kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi, p. 050 538 3929

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 
Osekk bttom image