Vietämme Euroopan ammattitaitoviikkoa 14. - 18.10.

14 lokakuu 2019

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Euroopan ammattitaitoviikko (European Vocational Skills Week) tuo 14. – 18.10.2019 Suomeen noin 800 ammatillisen koulutuksen asiantuntijaa ja päättäjää eri puolilta Eurooppaa. Viikon tavoitteena on tuoda positiivista näkyvyyttä ammatilliselle koulutukselle ja tarjota alan toimijoille eri puolilta Eurooppaa mahdollisuuksia vuoropuheluun ja verkostoitumiseen.

Neljättä kertaa toteutettavan teemaviikon järjestämisestä vastaa Euroopan komissio ja viikon päätapahtuma Helsingissä on osa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden ohjelmaa.

Vuoden 2019 Euroopan ammattitaitoviikon teema VET for All – Skills for Life on erityisen kiinnostava. Yhteiskunnassa ja työelämässä selviäminen edellyttää uuden oppimista läpi koko ihmisiän. Tällä hetkellä pohditaan, miten ammatillinen koulutus palvelisi nykyistä joustavammin eri elämäntilanteissa olevia uuden oppimisessa ja olemassa olevan osaamisen päivittämisessä. Ammatillinen koulutus kaikille – osaamista elämää varten sopii erinomaisesti motoksi myös kansalliselle kehittämistyölle.

Euroopan ammattitaitoviikon päätapahtumassa Helsingissä käsitellään muun muassa työelämän osaamistarpeita ja niiden ennakointia, jatkuvaa oppimista, digitalisaatiota ja koulutuksen järjestämisen laatua. Viikon keskeisimpiä konferensseja voi seurata reaaliaikaisesti verkkolähetyksinä.

Helsingissä järjestettävän päätapahtuman lisäksi ammatillisen koulutuksen paikallisia tapahtumia järjestetään eri puolilla Eurooppaa. Voit tutustua syksyn aikana järjestettäviin tapahtumiin tai ilmoittaa oman tapahtumasi Euroopan ammattitaitoviikon kotisivuilla.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 
Osekk bttom image