YT-neuvottelut päätökseen, vähennystarve 53 henkilöä

23 huhtikuu 2018

Oulun seudun koulutuskuntayhtymän (Osekk) yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanottavien määrä on 53 henkilöä. Lisäksi irtisanomisen sijaan 27:lle henkilölle tarjotaan tehtävämuutosta, siirtoa toiseen yksikköön tai osa-aikatyötä. Yhtymähallitus tekee päätöksen irtisanottavista henkilöistä 14.5.

Henkilöstön vähentämisen taloudelliset vaikutukset ovat noin miljoona euroa vuonna 2018 ja 3,5 miljoonaa euroa vuonna 2019.

Osekkin henkilöstömäärä on noin 930 ja päätoimisia opiskelijoita on noin 10 000.

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat Osekkin kaikkia tulosalueita, kaikkia yksiköitä ja koko henkilöstöä. YT-neuvotteluiden syinä olivat ammatillisen koulutuksen rahoitusleikkaukset, työvoimakoulutusten ennakoitua heikompi toteutuminen sekä uuden ammatillisen koulutuksen lain mukanaan tuomat muutokset. Taustalla oli lisäksi Oulun Aikuiskoulutuskeskus Oy:n koulutustoiminnan siirtyminen kuntayhtymään vuoden alussa.

Osekk on Hailuodon, Iin, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun ja Tyrnävän omistama koulutuskuntayhtymä. Osekk vastaa opiskelijoiden ja työelämän osaamistarpeisiin Pohjois-Suomessa järjestämällä työelämäläheisiä koulutuspalveluja tulevaisuuden haasteita ennakoiden. Koulutuspalvelut toteuttaa Oulun seudun ammattiopisto OSAO.

Lisätietoja: kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi, p. 050 5383 929

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 
Osekk bttom image